Голямата награда от лотарията с касови бележки на НАП отиде в Стара Загора. Наделина Колева, която е  търговец на траурни артикули, получи днес чек за 50 000 лв. и обяви, че парите ще бъдат инвестирани в образованието на 16 годишната й дъщеря.

Покупка на кафе за 55 ст. на 1 август 2019 г. се оказа достатъчна на късметлийката, която обаче е регистрирала в лотарията и още над 6000 касови бележки. Наделина сподели, че това е първата и награда в живота. На въпрос какво пожелава на себе си и другите, тя бе категорична: „Здраве, защото е най-важното“ и загатна за изпитание, през което е преминала: „Миналата година по това време се борих, а тази година съм благодарна. Благодаря за наградата“.

В последния трети сезон на лотарията на НАП участваха над 22 млн. фискални бонове на обща стойност над четвърт милиард лева,  като над 2 милиона от тях са сканирани чрез мобилното приложение на НАП и нововъведения  QR код на бележките.

И след края на лотарията, мобилното приложение на НАП ще продължи да  функционира, като чрез потребителите ще могат да следят истински ли са касовите бележки, които търговците им издават. Над 150 000 души ежедневно действат като данъчни инспектори, проверявайки касовите си бонове. Повечето касови апарати в страната вече печатат бележките с QR кодове, а до края на януари 2020 година, те ще станат задължителен реквизит за всяка бележка.

Мобилното приложение на НАП е безплатно  и се предлага за iOS и Android устройства.

Източник: Интернет страницата на НАП